ROXANA MAG – Cântă cucu’ bată-l vina | Constantine, Constantine |

ROXANA MAG – Cântă cucu’ bată-l vina | Constantine, Constantine | live în pădure Roxana Mag, nascuta in Banat, este absolventa a facultatii de drept si pasionata de folclor, pe care il urmeaza in paralel cu meseria de jurist. In acest videoclip interpreteaza 2 melodii cunoscute si indragite de catre noi toti, “Canta cucu, bata-l vina” si “Constantine, Constantine”.

Andra canta muzica populara live la Radio Zu

Andra canta muzica populara live la Radio Zu Indragita cantareata Andra interpreteaza live la Radio Zu melodii cunoscute din folclor. Melodiile sunt in aceasta oridine, Blestem , Canta cucu, Constantine-Constantine si Lie Ciocarlie. Va invitam sa ne spuneti care este melodia voastra preferata si sa le dedicati cuiva drag.

ADDA – Nu plange Ana

ADDA – Nu plange Ana In colectia noastra de “folclor modern” nu putea sa nu isi gaseasca locul si frumoasa melodie a Addei in care reinterpreteaza mult mai celebra melodie a indragitului Ioan Bocse – Ana, zorile se varsa. O poveste care, pe versuri de folclor autentic pune in scena si o poveste trista pe care multe femei o traiesc dupa o anumita varsta.

ADDA – Canta Cucu

ADDA – Canta Cucu Daca ne intrebam astazi cum de o melodie atat de frumoasa si veche ca si Canta Cucu a ajuns pe buzele atator romani, unul din raspunsuri ar fi si faptul ca de-a lungul ultimilor ani mai multi artisti au dat interpretari “moderne” indragitei melodii, astfel ca aceasta a putut fi popularizata peste tot.

Argatu’ – Sa rasune-n tara noastra

Argatu’ – Sa rasune-n tara noastra Celebra melodie “Canta Cucu” primeste o noua interpretare in care se incearca imbinarea folclorului autentic cu ritmurile muzicii moderne. Rezultatul este acela ca astazi tinerii danseaza in cluburi si discoteci pe versuri de folclor autentic, acesta trecand practic bariera “timpului”.

Subcarpati – Frunzulita, iarba deasa (cu Madalina Paval si AFO)

Subcarpati – Frunzulita, iarba deasa (cu Madalina Paval si AFO) Melodia de mai sus este o apologie adusa folclorului autentic romanesc, care e transmis tinerelor generatii si pe “limba” lor, prin ritmuri cu care nu suntem neaparat obisnuiti, noi, fanii muzicii populara. Madalina Paval si AFO intregesc aceasta poveste frumoasa de promovare a folclorului romanesc.

Gojira vs Liviu Vasilica – Robot armasar attack (Fir-ai tu sa fii de murg)

Culese din cartier – Robot armasar attack – Gojira vs Liviu Vasilica Culese din cartier este un ambitios proiect prin care folclorul autentic romanesc sa fie “inserat” pe ritmurile total neobisnuite ale muzicii din epoca moderna in care traim. Astfel Liviu Vasilica a fost primit cu mult entuziasm de catre tinerii care frecventeaza cluburile si discotecile pe niste ritmuri care le sunt familiare.

Subcarpati si Georgiana Manaila – M-a facut muma frumoasa

Subcarpati si Georgiana Manaila – M-a facut muma frumoasa Cei de la Subcarpati definesc prin muzica lor cel mai bine ce am vrut si noi sa transmitem pe site-ul nostru prin intermediul categoriei “Folclor modern”: pur si simplu impletesc folclorul autentic romanesc cu ceea ce consideram a fi “muzica moderna” iesind o combinatie deosebita.

Andrei Ionita – Canta cucu (X Factor)

Andrei Ionita este un concurent la editia din 2015 a emisiunii X Factor de la Antena 1. Fiind originar din Republica Moldova, artistul a compus o melodie bazata pe refrenul celebrei melodii a lui Grigore Lese, impreuna cu versuri proprii. Efectul a fost unul de vis, starnind nenumarate lacrimi celor care tanjesc dupa reunirea Basarabiei cu Romania.

Sandra N & Adrian Sina – Ma dor ochii, ma dor

Sandra N & Adrian Sina – Ma dor ochii, ma dor Sandra N si Adrian Sina imbina ritmurile moderne cu un refren pe care-l cunoastem cu totii, noi, pasionatii de muzica populara. Este vorba de celebrul refren al melodiei “Rau ma dor ochii ma dor” interpretata deja de tot mai multi celebri artisti romani. Poate cea mai buna interpretare este cea a Amaliei Chipea si Citeste tot si asculta